Догляд за порожниною рота новонародженого

Правильний догляд за порожниною рота новонародженого та засоби гігієни рота для новонароджених

Ось і настав той день, коли ви зустрілися. Народився ваш довгоочікуваний малюк. Найперший контакт з мамою - це прикладання дитини до грудей мами. Дитина починає їсти і нам з вами потрібно пам'ятати про догляд за порожниною рота дитини.

Перше, про що важливо пам'ятати-збудники карієсу можуть передаватися контактним шляхом. Якщо ви або члени вашої сім'ї все ж маєте нелечені зуби, постарайтеся не цілувати дитину в губи, не облизувати пустушку або ложку, не пережовувати їжу, коли почнете вводити прикорм. 

Правильний догляд за полістю рота новорожденого

Далі - пам'ятайте про особисту гігієну малюка. Маленький ротик теж хоче бути чистим. Для догляду за порожниною рота малюка поки ви ще не ввели зубні щітки, можна використовувати спеціальні дентальні серветки, які прості у використанні.

Доглядайте за порожниною рота малюка вранці (після нічного годування) і ввечері.

Крім того, ви можете стати перед вибором сосок. Для цього ми рекомендуємо вам звернутися до стоматолога, адже неправильно обрана форма соски може в подальшому привести неправильному формуванню зубо-щелепної системи.

Догляд за яснами немовляти

Природно, новонароджений ще не володіє зубами, але у малюка є дісна, за якими необхідно постійно доглядати, щоб уникнути різних проблем. Регулярна профілактика ясен проводиться за допомогою дитячих гігієнічних засобів, які володіють відповідним маркуванням. Батьки повинні забезпечувати комплексний догляд за яснами новонародженого, тобто спостерігати за малюком при грудному вигодовуванні, приділяти увагу прикусу і вуздечку  язика, а також не давати йому смоктати палець, прикушувати язик і брати в рот сторонні предмети.

Основні рекомендації по догляду за порожниною рота новонародженого

Для якісного догляду за порожниною рота малюка створені спеціальні зубні щітки, які гранично зручні для використання одним з батьків. До тих пір, поки малюк навчиться самостійно виконувати полоскання рота та інші процедури, зуби очищають, не використовуючи зубну пасту. У процесі догляду за порожниною рота батьки поступово вчать дитину доглядати за своїми зубами і готують її до більш складних гігієнічних процедур. 

Варто пам'ятати, що турбота про порожнину рота малюка повинна ґрунтуватися на широкому комплексі гігієнічних і профілактичних процедур, що дозволяють дитині зберегти здорові і красиві зуби на все життя!

Рекомендація: Не облизуйте ложку, соску, якщо є проблеми з зубами і не дозволяйте цього робити вашим рідним. Пам'ятайте про ранню гігієну порожнини рота, підбирайте соски правильно.

Залишіть свою заявку
на прийом до спеціаліста і ми вам перетелефонуємо!

Ваше ім'я
Контактний телефон
Ваш e-mail
Виберіть клініку