Перший візит до ортодонту

Порушення в розвитку зубочолостного апарату, викликані неправильним годуванням, хронічними захворюваннями носоглотки, незручним становищем тіла уві сні, наявністю шкідливих звичок, слід своєчасно виявляти і лікувати.

Перший прийом у ортодонту необхідно пройти ще в самому ранньому віці, щоб згодом не зіткнутися з проблемами, що потребують тривалого і складного лікування.

На що звертає увагу лікар-ортодонт?

На прийомі в ортодонту з'ясовується наступна інформація:

  • ступінь гармонійності розвитку особи;
  • чи нормально прикріплена вуздечка;
  • яку глибину має переддень порожнини рота;
  • в якому стані знаходиться слизова;
  • чи є порушення мови.

На комплексному обстеженні проводиться діагностика в ортодонтії - лікар збирає всі необхідні дані про стан здоров'я пацієнта для того, щоб виробити ефективний план лікування і призначити відповідні процедури. У деяких випадках фахівець може призначити додаткові обстеження, наприклад, рентген, томографію або електроміографію для постановки правильного діагнозу і підбору найкращого методу терапії.

В якому віці потрібен перший візит до ортодонту?

У скільки років потрібно відвідати ортодонту вирішують батьки, які зобов'язані уважно стежити за розвитком малюка. Своєчасне виправлення різних деформацій та аномалій необхідне для виключення можливості появи естетичних дефектів особи та розвитку супутніх патологій у дитини. 

Сучасні батьки досить часто приводять дитину на обстеження вже у віці близько трьох років. І це правильно! Виявивши якусь патологію на ранній стадії фахівець зможе гранично швидко почати планомірне лікування, що в деяких випадках вкрай важливо. Варто зазначити, що неправильний прикус формується, в тому числі, через несвоєчасну профілактику. 

Коли дитину потрібно терміново відвести на консультацію до ортодонту?

Перший прийом в ортодонту необхідний у таких випадках: 

  • у малюка почали формуватися шкідливі звички.
  • спостерігається нерівне зростання молочних зубів. Зуби розташовані не на місці, мають різну висоту і нахил. У деяких випадках з'являються непрорізані зуби.
  • батьки помічають диспропорцію в особі дитини, а щелепи розвиваються незбалансовано. 
  • у малюка з'являються дефекти мови, він не може вимовити певні звуки.
  • у дитини був видалений зуб задовго до зміни на корінний.
  • замість красивих молочних зубів, у дитини прорізаються криві зуби з аномаліями і дефектами. 

Якщо батьки помічають перераховані вище ознаки, відвідування лікаря слід запланувати на найближчий час. Багато батьків задаються питанням: що запитати в ортодонту на прийомі в лікаря? Хороший фахівець самостійно висвітлить всі питання, що стосуються ортодонтії і дасть рекомендації щодо профілактичних заходів.

Чим небезпечний неправильний прикус для всього організму?

Легковажне ставлення батьків до неправильного прикусу у дитини може призвести до тяжких наслідків. Неправильний прикус характеризується нерівномірним розподілом навантаження при жуванні, що може служити причиною захворювань шлунково-кишкового тракту.

Коли починати лікування

Що робить дитячий ортодонт у разі виявлення якого-небудь дефекту? Природно, призначає максимально ефективний курс лікування молочних зубів. У разі своєчасного звернення до лікаря є шанси успішного виправлення прикусу та інших аномалій у розвитку зубного ряду. Від нормального стану молочних зубів залежить правильне зростання постійних. Навіть один втрачений молочний зуб може стати причиною значного зміщення поруч розташованих різців або молярів, тому лікування біля ортодонту слід починати відразу після виявлення дефекту.

Залишіть свою заявку
на прийом до спеціаліста і ми вам перетелефонуємо!

Ваше ім'я
Контактний телефон
Ваш e-mail
Виберіть клініку