Симптоми і причини трахеїту

Трахеїт – патологічний процес, що вражає трахею, розвивається внаслідок впливу на неї бактеріальних, вірусних або грибкових інфекцій.

Трахеїт характеризується сухим кашлем, напади якого регулярно турбують хворого. При перших симптомах запалення трахеї слід негайно записатися до отоларинголога

Причини розвитку трахеїту

Гострий трахеїт розвивається через вплив на трахею хвороботворних мікроорганізмів. Здорова людина інфікується патогенною мікрофлорою при контакті з хворим – це основний шлях зараження. Іноді, запальний процес є ускладненням захворювань дихальних шляхів. Крім того, причиною захворювання можуть бути алергени, тютюновий дим, погана екологія, незадовільна якість повітря, систематичні переохолодження і різноманітні подразнюючі горло фактори.

Гострий трахеїт

Гострий запальний процес практично завжди протікає на тлі риніту, фарингіта та ларингіта. Кашель з'являється внаслідок впливу патогенних вірусів і бактерій, а в деяких випадках симптоми трахеїту викликає сухе, холодне або запилене повітря, подразнюючі пари і гази.

Хронічний трахеїт

Хронічний перебіг хвороби розвивається при несвоєчасному зверненні до лікаря, курінні, зловживанні алкогольними напоями. Крім того, хронічний трахеїт виникає в поєднанні з іншими захворюваннями, що вражають дихальні шляхи. 

Симптоми

Основні симптоми трахеїту у дітей і дорослих – першіння в горлі, кашель і виділення мокротиння. Початок запального процесу характеризується підвищенням температури, появою сухого кашлю, який згодом супроводжується виділенням мокротиння та інтенсивними больовими відчуттями. Якщо дихальна система вражена бактеріями, виділення можуть бути гнійними. Характерна риса трахеїту - збільшені шийні лімфатичні вузли. 

Діагностика

Діагностика трахеїту заснована на комплексному обстеженні, аналізі крові, огорожі мазків і мокротиння, ларинготрахеоскопії. 

Записатись до стоматолога в Одесі

Залишіть свою заявку на прийом до спеціаліста і ми вам перетелефонуємо!

Ваше ім'я
Контактний телефон
Ваш e-mail
Виберіть клініку