Чекаємо Малюка

Найпрекрасніший час-очікування малюка. Нове життя, яким ми зможемо подарувати свою любов і перше, що побачить малюк-посмішка мами.

Найпрекрасніший час-очікування малюка. Нове життя, яким ми зможемо подарувати свою любов і перше, що побачить малюк-посмішка мами.

Далі вас чекає багато турбот про дитину, а саме - про її здоровий і правильний розвиток.

Ми допоможемо вам зберегти зубки малюка здоровими.

Нижче ви побачите схему закладки молочних зубів.

закладка молочных зубов

Коли ваш малюк ще не народився - у нього вже закладаються його перші зубки, пам'ятайте про своє здоров'я!

5 правил відвідування стоматолога під час вагітності

  1. Важливо знати, що інфекція, яка виникає в порожнині рота вагітної жінки (карієс, запалення ясен), може потрапити в кров і травну систему. Токсини, які потрапили в кров, змушують організм виділяти додаткові сили на нейтралізацію інфекції, внаслідок чого може з'явитися токсикоз та інші ускладнення.
  2. Важливо дотримуватися корисного раціону харчування під час вагітності. Коли зуби здорові і міцні, тоді і процес пережовування не буде завдавати дискомфорту.
  3. Напевно ви чули про гінгвіт вагітних: кровоточивість ясен, запах з рота. Хороша чистка зубів вранці і ввечері допоможе уникнути такої проблеми.
  4. Анестезія під час лікування зубів? Так! Якщо вам вже 14-16 тижнів і є сильна чутливість при лікуванні. Доведено, що найгірше на плід діє стресовий стан мами, ніж вплив анестетика на організм.
  5. Пам'ятайте, що у новонароджених в порожнині рота все стерильно і тільки мама може поселити свої мікроорганізми в першу чергу.

Рекомендації вагітним від стоматологів

Правильне харчування, хороша вода, проліковані ваші зубки і всіх членів вашої сім'ї, а також виняток захворювань в той час, коли ви чекаєте малюка подарують вашому малюку здорові здорові зубки.

Лікування зубів при вагітності

Під час вагітності в організмі жінки спостерігається зміна гормонального фону та обміну речовин, що супроводжується підвищенням витрати різних мікроелементів, особливо таких, як кальцій і фтор. Ці зміни ведуть до дисбалансу в роботі імунної системи, який загрожує виникненням і розвитком захворювань, що вражають ротову порожнину. У стоматології для вагітних є ряд істотних моментів, які не можна втрачати з уваги.

Чи безпечна стоматологія при вагітності?

Будь-який кваліфікований стоматолог скаже, що при виникненні симптомів захворювання ротової порожнини необхідно в обов'язковому порядку звернутися до фахівців. Під час відвідування лікаря слід повідомити йому про свою вагітність.

Є певні рекомендації щодо лікування зубів під час вагітності:

  • у першому триместрі лікування не проводять, обмежуючись тільки невідкладними заходами, якщо випадок гострий; 
  • у другому триместрі можна проводити практично всі процедури; 
  • третій триместр характеризується відсутністю протипоказань, але лікування краще проводити вже після пологів.

На що звернути увагу вагітної?

Є кілька захворювань, які супроводжують вагітність через особливості роботи організму в цей період. Часто жінки страждають від:

  • гінгівіту — запалення і кровоточивості ясен;
  • карієса — руйнування зубної емалі; 
  • пародонтита — захворювання, при якому порушується зубодісневе кріплення.

Якщо з'явилися симптоми будь-якого з цих захворювань необхідно в терміновому порядку звернутися до стоматолога за консультацією та лікуванням зубів при вагітності.

Чого не можна робити під час вагітності?

Вагітним протипоказані такі процедури і маніпуляції:

  • чистка за допомогою ультразвуку;
  • рентген (у першому триместрі);
  • імплантація;
  • процедури з відбілювання;
  • видалення зуба краще відкласти, якщо не спостерігається гострий стан.

Варто пам'ятати, що завчасна турбота про здоров'я ротової порожнини і регулярне відвідування стоматолога позбавлять від необхідності лікування в період вагітності.

Залишіть свою заявку
на прийом до спеціаліста і ми вам перетелефонуємо!

Ваше ім'я
Контактний телефон
Ваш e-mail
Виберіть клініку