Зубний біль у дитини

Гострий зубний біль здатні витримати далеко не всі дорослі, не кажучи вже про дітей. Не знаючи, що робити, якщо болить зуб, і не маючи можливості полегшити страждання дитини, батьки часто відчувають розгубленість і безпорадність.

Але покладатися на те, що "саме пройде" або на народні кошти не варто. Якщо дитина часто говорить про те, що болить зуб, це означає, що в порожнині рота присутня інфекція і почалося запалення. Це є приводом звернутися в дитячу стоматологічну клініку Profident Junior.

Чому болить зуб у дитини?

Є багато причин виникнення больових відчуттів у порожнині рота. Визначення причини допоможе зрозуміти, як зняти гострий зубний біль і поліпшити самопочуття дитини до візиту до дантиста. Деякі проблеми батьки можуть визначити візуально при огляді порожнини рота, інші діагностує тільки фахівець.

Найчастіше сильний зубний біль виникає з таких причин:

  • карієс – швидке руйнування зубної емалі бактеріями. Виникає больова реакція на солодку, кислу, холодну і гарячу їжу, на натискання під час жування.
  • прорізування зубів у багатьох випадках супроводжується жаром, набряком ясен, дискомфортом, больовими відчуттями.
  • пульпіт – запалення м'яких тканин зуба, що провокує сильні больові відчуття. Звичайне знеболювальне при зубному болю, який спровокував пульпіт, може не допомогти.
  • видалення зуба – біль у яснах є нормальною реакцією організму в перший час. Але якщо у дитини дуже болять ясни через кілька днів після операції, не виключено потрапляння інфекції та розвиток запального процесу.
  • застрягання їжі між зубами також може стати причиною больових відчуттів.

Якщо неможливо визначити причину, з якої у дитини дуже болить зуб, необхідно терміново запланувати візит до стоматолога. А доти постаратися полегшити стан засобами, наявними вдома.

Чим зняти зубний біль у дитини?

Що робити, якщо у дитини болить зуб, і як зрозуміти, чим можна допомогти? В першу чергу оглянути порожнину рота. Навіть неспеціаліст іноді може визначити, що стало причиною дискомфорту і больових відчуттів. Ознаки насторожування – зміна структури і кольору емалі, краснота, припухлість ясен. Переконававшись у проблемі, вам слід записатися   на прийом до дантиста.

Огляд може допомогти зрозуміти, чим зняти зубний біль. Якщо її причиною стали залишки їжі, що дратують ясна, потрібно видалити їх за допомогою зубної нитки

Незалежно від причини зубного болю, можна поліпшити стан дитини до візиту до лікаря:

  • Необхідно відмовитися від твердої, дуже холодної або гарячої їжі, а також солодких і кислих продуктів.
  • Періодично полоскати порожнину рота теплою водою, з додаванням невеликої кількості кухонної солі.

Але, навіть знаючи, що робити, якщо у дитини болить молочний зуб, не варто відкладати візит до стоматологічної клініки. Якщо в порожнині рота присутня інфекція, стан дитини може раптово погіршитися.

У дитини болить зуб: чим знеболити?

Багато батьків хочуть знати, яке знеболювальне можна використовувати при зубному болю у дитини. Часто вона виникає вночі, не даючи заснути, а терпіти до ранку, коли можна буде піти до дантиста, неможливо. У цьому випадку екстреною допомогою можуть стати таблетки «Нурофен», «Ібуклін», «Найз». Для маленьких дітей краще підійдуть суспензії «Нурофен» або «Панадол».

Професійна допомога при зубному болі у дитини

Фахівці стоматологічної клініки Джуніор точно знають, чим лікувати зубний біль у дитини, і постійно підвищують свої професійні навички. У клініці використовуються сучасні методи діагностики, лікування та профілактики дитячих стоматологічних захворювань. Використання передових технологій і матеріалів є гарантією якісної роботи.

Лікарі відкриті до діалогу з дітьми і стають для них друзями, тому батьки можуть бути впевнені, що дитина не отримає психологічної травми і не буде надалі боятися походів до стоматолога. Фахівці вирішують найскладніші клінічні ситуації і готові приділити клієнтам стільки часу, скільки необхідно. Записатися на прийом можна, заповнивши форму на сайті або зателефонувавши.

Ціни на послуги:

Найменування послуги: Ціна:
Консультація 400 грн
Профілактичний огляд 250 грн
Зняття гострого болю 500 грн
Більше інформації ви знайдете у разділі Ціни

Залишіть свою заявку
на прийом до спеціаліста і ми вам перетелефонуємо!

Ваше ім'я
Контактний телефон
Ваш e-mail
Виберіть клініку