Промивання лакун небних мигдалин

Промивання мигдалин — один з основних методів очищення їх борозд від заторів, які там утворилися завдяки залишкам їжі та бактеріям.

Прийом дозволяє домогтися ремісії ЛОР-хвороб,а також усунути неприємний запах з рота. Варто розібратися, кому показана процедура, а кому її робити не можна. Також важливо знати, як проводиться маніпуляція.

Показання

Фахівці рекомендують сходити на промивання мигдалин в Одесі при:

  • хронічному тонзиліті;
  • уповільнених інфекційних процесах ЛОР-профілю;
  • частих епізодах кашлю і першіння в горлі;
  • наявність гною і нальоту в борознах лакун небних мигдалин.

Як правило, в криптах (борознях) і в нормі живуть мікроорганізми. Але коли їх рівень збільшується і приєднуються інші бактерії, продукти життєдіяльності не встигають виводитися. Вони ущільнюються і "забивають" поглиблення - а це, в свою чергу, починає порочне коло патології.

Протипоказання

Однак видалення пробок з мигдалин дозволено не всім. Перед процедурою лікар проведе опитування і огляне пацієнта, щоб виявити можливі протипоказання:

  • гострий фарингіт и ангіна;
  • онкологія;
  • хронічна серцева і дихальна недостатність;
  • інші важкі захворювання серця і легенів;
  • туберкульоз.

Сюди ж належать офтальмологічні патології (прошарок сітківки).

Вакуумне промивання мигдалин

Проміжок лакун може проводитися двома методами — ручним або вакуумним. Останній вважається більш ефективним, оскільки процедура проходить повноцінніше:

  1. Проводиться подача спеціального розчину з лікувальними речовинами у складі для очищення поверхні слизової.
  2. Одночасно запускається аспірація — вміст лакун « всмоктується » апаратом без необхідності контакту з самою мигдалиною.

Ручне промивання при тонзиліті проводять за допомогою шприца з вигнутим « носиком ». Лікар направляє струмінь розчину на забиту борозну, напором вибиваючи пробку. Очищення проходить тільки механічно, хоч рідина і подається під тиском.

А ось вакуумні процедури при тонзиліті набагато безпечніші. Їхня перевага:

  • менші ризики мікротравмування ніжної тканини;
  • можливість аспірувати вміст лакун будь-якого розміру;
  • велика ефективність кінцевого очищення.

Як проводиться процедура?

Кожен пацієнт, який збирається промити мигдалини в Одесі, шукає будь-яку інформацію про те, як правильно підготуватися до маніпуляцій. Втім, все досить просто, лікар займеться цим сам. Процедура проходить у кілька етапів:

  1. Обробка мигдалин розчином анестетика (найчастіше Лідокаїном). Це дозволить позбутися як блювотного рефлексу, так і можливих больових відчуттів.
  2. Закріплення спеціальних насадок з пластику. При вакуумуванні вони тримаються дуже щільно, дозволяючи повноцінно позбутися гнійних ущільнень.
  3. Після очищення відбувається обробка зони впливу антисептиком.

У середньому процес займає не більше 10 хвилин. Вартість процедури промивання мигдалин дітям і дорослим відрізняється незначно, тривалість курсу також однакова (близько 10 сеансів для відмінного ефекту). Результати будуть помітні після першого ж очищення, але слід дотримуватися рекомендацій фахівця для зниження ризиків рецидивів.

Залишіть свою заявку
на прийом до спеціаліста і ми вам перетелефонуємо!

Ваше ім'я
Контактний телефон
Ваш e-mail
Виберіть клініку